// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Суланжова магнолия
Латинско наименование
Magnolia soulangeana
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст или ниско дърво
  /  
4-6 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелен
Цъфтят април-май с цветове в розови нюанси
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 30 см. Растенията са в 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като самостоятелно растение, за скални градини и алпинеуми.

Описание

Много красив храст или ниско дърво, който е хибрид, получен от кръстоска между Мagnolia denudata и Маgnolia liliiflora. Дебелите му и редки разклонения оформят широката му корона. Цветовета на Суланжовата магнолия са изправени, най – често са розово обагрени или в различните нюанси на розовото, имат слаб аромат, дължината на отделния цвят е 10 – 15 сантиметра а диаметъра на цвета е около 10 сантимета. Цъфтежът при този вид настъпва преди или по време на разлистването на растението, което е в периода април – май месец. Цветовете са много красиви с изключителен декоративен ефект, това е едно неповторимо растение за една стилна градина. Соланжовата магнолия е по – сухоустойчива от нейните родителски видове. У нас този вид се развива най-добре в Южна България.

Препоръки за отглеждане
Най-добре е да засадите магнолията рано на пролет, след като си отидат и последните студове. Изберете слънчево място, защитено от ветровете. Засадете дървото самостоятелно. Светлината има отношение към залагането на цветните пъпки.
Развиват се добре на дренирани кисели, неутрални или алкални почви. Преди засаждане е добре да наторите мястото обилно с оборски тор. От април до юли подхранвайте с изкуствен тор, стимулиращ цъфтежа. Обича да се тори тогава, когато нараства и се оформя.
Възрастните екземпляри се нуждаят от по-малко подхранване.
Ако го отглеждате като храст е необходимо да го подрежете рано напролет за оформяне на храста. Не правете зимна резитба, тъй като дървестните тъкани загниват. Поливайте редовно и нека да има добър дренаж.
Магнолията се нагажда добре към всякакви почви, стига да ня¬ма в тях варовик. Той предизвиква хлороза на листата, която се състои в тяхното пожълтяване и болнав вид. Обича около нея да има мулч, но той да е на 5-10 см от стъблото (за да не загние) и до 60 см в диаметър, а на дебелина 5-10 см.
Отглежда се на места, защитени от силен сух и топъл вятър.
В млада възраст е възможно храстът да пострада от късните студове.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Суланжова магнолия / Magnolia soulangeana

  • Модел: Суланжова магнолия / Magnolia soulangeana
  • Наличност: В наличност
  • 12.00 лв.


Етикети: Суланжова магнолия, Magnolia soulangeana

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.