// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Западна туя Кристата, Западна туя Гребеновидна
Латинско наименование
Thuja occidentalis Cristata
Категория
Иглолистeн храст
Вид наземна част
Храст
  /  
3–5 м. / 1 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0,4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За единично и групово засаждане, за жив плет в близост до къщи

Описание

Западна туя Кристата се отличава със своята красота и елегантност. Расте с едно стъбло, има бавен растеж, годишно не повече от 7-10 см. Достига след 30 години до 3 м височина, така че ще изглежда страхотно, дори и в малка градина. Има пирамидална форма, в първите години с рехава структура, но с течение на годините става по-плътна. Клоните са закръглени, сплескани като гребен насочен нагоре. Игличките са сиво-зелени.

Препоръки за отглеждане
Предпочита кисела и леко кисела плодородна, умерено влажна почва, слънчеви места, но расте и на полусянка. Засушаването се отразява неблагоприятно. Напълно зимоустойчив вид, устойчив на замърсена градска среда.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Западна туя Кристата / Thuja occidentalis Cristata

  • Модел: Thuja occidentalis Cristata
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Thuja occidentalis Cristata, Западна туя Кристата

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.