// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Спирея, Майски сняг
Латинско наименование
Spiraea x vanhouttei
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
до 2 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят през май с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща за за създаване на храстови групи или пък да се използва за оформяне на паркови пространства край по-високи дървета. Широко се използва за създаване на живи плетове - естествено боядисана през лятото бяла ограда.

Описание

Спиреите са много популярни и също толкова красиви храсти. Народът ги е нарекъл майски сняг, защото отдалече изглеждат именно като купчина сняг всред раззеленилата се поляна. Спиреите са лесни за отглеждане при нашите климатични условия. Те са от растенията, за които можем да кажем, че се гледат сами.Това е хибриден вид получен чрез кръстосването на Spiraea canthoniensis X Spiraea trilobata. Представлява листопаден храст с височина до 2 м. Листата са ромбични, към върха назъбени. Цветовете са бели. През есента листата се багрят бакърено червено.

Препоръки за отглеждане
Невзискателен за отглеждане вид. Добре се развива на свежи и плодородни почви, но понася и засушавания, както и по-бедни почви. Предпочита слънчеви месторастения. Понася резитби. У нас е напълно зимоустойчива.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Спирея Майски сняг / Spiraea x vanhouttei

  • Модел: Спирея Майски сняг / Spiraea x vanhouttei
  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.


  • 10 или повече 2.20 лв.
  • 50 или повече 2.00 лв.

Подобни продукти

Етикети: Spiraea x vanhouttei, Спирея, Майски сняг, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.