// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Седум
Латинско наименование
Sedum sediforme
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
30-50 см.
Слънце
Цвят на листата
Синьо-зелени
Цъфти юли - август с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Над 10 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За алпинеуми и скални кътове, може да се засажда и в кашпи, смесени контейнери или цветни лехи.

Описание

Многогодишно, сукулентно, вечнозелено растение с изправени стъблата достигащи до над 30 см. Има продълговата и месести синьо-зелени листа. Цъфти с жълти цветчета на изправени стъбла високи до 50 см. през месеците юли - август.

Препоръки за отглеждане
Подобно на всички видове от този род са много добре адаптирани към засушаване, поради способността да съхраняват вода в листата си. Предпочитат слънчеви местообитания и имат минимални изисквания към почвените и климатични условия. Устойчиви на суша. Установени вече на новото място са много устойчиви на суша. Растат добре в сухи почви и може да се отглеждат върху стени. Може да се подрязват през пролетта ако е необходимо.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Седум / Sedum sediforme

  • Модел: Sedum sediforme
  • Наличност: В наличност
  • 2.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Sedum sediforme / Седум

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.