// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Дива лоза
Латинско наименование
Parthenocissus tricuspidata
Категория
Широколистно – с опадливи листа
Вид наземна част
Пълзяща лиaна
  /  
3 - 8 м.
Слънце, полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени
Незначителни
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Може да покрива стени и изкуствени или естествени конструкции, беседки, веранди и пр. Може да се ползва като фон и да се засадят пред нея други растения. Ако дворът ни не е много голям, дивата лоза ни позволява да постигнем визуален ефект на обилна зеленина, като ни спестява пространство – насочваме я да покрие вертикалните пространства, а не оскъдните ни хоризонтални.

Описание

Parthenocissus tricuspidata - произхожда от Източна Азия. Представлява увивен храст с гъста корона и къси, силно разклонени прикрепителни коренчета. Листата са с променлива форма - от закръглено-яйцевидни до триделни, грубо назъбени. При разлистването са яркозелени, а през есента златисто-жълти до пурпурно-червени. Листната маса прави плътно покритие. Дребните жълтеникаво-зелени цветчета са събрани в къси странични или връхни гроздчета. Може да се използва в цялата страна за вертикално озеленяване. Добре се прикрепва към вертикалните елементи. Особено декоративни са формите с по-дребни яйцевидни или сложни листа и с тъмнопурпурни листа през цялото лято. Много добре се развива край морския бряг.
Листата на младите растения на 1-2 гонишна възраст се различават от тези на възрастното растение и може лесно да се объркате, че това е друг вид. Чак на третата година придобиват типичния за възрастно растение вид.

Препоръки за отглеждане
Изисква дълбока, влажна и плодородна почва с добри дренажни свойства и по-топли и защитени места. При продължителни студове през зимата под -20 градуса младите клонки частично измръзват. Понася добре както засенчването, така и силното слънчево осветление. Младите новозасадени растения също се нуждаят от лека защита през първата си зима. Възрастните растения са напълно зимоустойчиви.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Дива лоза / Parthenocissus tricuspidata

  • Модел: Дива лоза / Parthenocissus tricuspidata
  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.


Подобни продукти

Етикети: Parthenocissus tricuspidata, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ, УВИВНИ И КАТЕРЛИВИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.