// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Китайска лоза, Дива лоза
Латинско наименование
Ampelopsis glandulosa 'Elegans'
Категория
Широколистно – с опадливи листа
Вид наземна част
Пълзяща лияна
  /  
2-5 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юни до август
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Подходящо е да се отглежда в малки или средни градини, където пространството е ограничено - на различни подпори, беседки, перголи, телени мрежи, огради,... Може да бъде и елемент от по-голяма композиция в градината, където може да и се възхищавате отблизо.

Описание

Атрактивна лоза родена в Япония, с грубо назъбени триделни разноцветни листа - зелени изпъстрени с бял и розов оттенък. Младите листа имат розов оттенък през пролетта. Труднозабележими, зеленикави цветове се появяват през юни и дават път през есента на изключително декоративни плодове - кръгли, синьо-виолетови. Те променят цвета си от бяло-сини през лилаво до виолетово-синьо. Плодове привличат птици.

Препоръки за отглеждане
Изисква слънчеви, топли и защитени позиции. Адаптира се добре на повечето почви, избягвайте обаче мокри, лошо дренирани. Най-добре ще покаже красиво изпъстрените си листа, а в последствие и плодове на изцяло слънчево място, въпреки че се развива добре и на полусянка. Има нужда от опорна конструкция, върху която да расте. Ако е необходимо за да се контролира растежа и поддържа желаната форма може да се подрязва в края на зимата.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Китайска лоза / Ampelopsis glandulosa 'Elegans'

  • Модел: Китайска лоза / Ampelopsis glandulosa 'Elegans'
  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Ampelopsis glandulosa 'Elegans', китайска лоза, УВИВНИ И КАТЕРЛИВИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.