// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Лоницера, Орлови нокти
Латинско наименование
Lonicera japonica Aureo Reticulata
Категория
Широколистно – вечнозелено
Вид наземна част
Пълзяща лиaна
  /  
2.5-3 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти през май-юни с жълто-бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящо е да се отглежда на различни подпори - беседки, перголи, арки, огради, дървета, както и в голяма кашпа на терасата. Използва се и за жив плетов. При изграждане на жив плет се засажда на разстояние 1 м. За опора в такива случаи може да послужат и различни видове телена мрежа.

Описание

Lonicera japonica Aureo Reticulata е увивно, полувечнозелено растение с пъстри и нарязани листа от род орлови нокти (Lonicera) на семейство Caprifoliaceae. Цъфти продължително с многобройни пъстри тръбести цветове. Излъчва интересен аромат.

Препоръки за отглеждане
Зимоустойчиво растение. Предпочита влажни, плодородни почви, на слънце или полусянка. Понеже е важно почвата да е умерено влажна, добра идея е да мулчирате. Необходимо е да и се осигури опора, по която да си увива клонките. След втората година ще се наложи да се подрязва и оформя пролетта. Ако не е разположена на завет, през зимата листата й частично опадат или се повреждат, но на пролет бързо се раззеленява.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Лоницера пъстролистна / Lonicera japonica Aureo Reticulata

  • Модел: Лоницера пъстролистна / Lonicera japonica Aureo Reticulata
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Lonicera caprifolium, УВИВНИ И КАТЕРЛИВИ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.