// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Албиция, Копринено дърво
Латинско наименование
Albizia julibrissin
Категория
Широколистно дърво – с опадливи листа
Вид наземна част
Дърво
  /  
10-15 м. / 1-3 м.
Слънце
Цвят на листата
Светло зелен
Цъфтят юни - септември с дълбоко розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.6, 1 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използва се за единично и групово засаждане в градината, добре да се съчетава в групи с дървета с колоновидна и пирамидална корона. Отлично медоносно растение с продължителен цъфтеж, с охота се посещава от пчелите за събиране на нектар и прашец.

Описание

Албицията е средно на размер дърво с опадващи листа, с корона с чадъро-образна форма. Разлиства се сравнително късно - в края на Април, когато всички други дървета вече са разлистени. Листата са сложни, двойно перести, дълги до 20 см. Те, както и цветовете притежават способността да се отварят през деня, след изгрев слънце и да се затварят вечер. Цъфти обилно и продължително, започвайки от средата на Юни до Септември-Октомври. Цветовете са дребни, с дълги розови, бели или жълтеникави тичинки, събрани в топчести съцветия. Именно тичинките придават розовия цвят на цветовете. Плодът е плосъка бобова шушулка, съдържаща няколко кафяви семена. През Есента листата се запазват свежи и зелени доста дълго - до края на Ноември или до падането на първия сняг.

Препоръки за отглеждане
Лесен за отглеждане вид. Обича по скоро сух и слънчев климат отколкто обилна поливка. Албицията е светлолюбива и не може да вирее в сянката на други дървета. Не е взискателна към хранителността на почвата и въздушната и почвена влага. Въпреки че понася добре сушата най-добре се развива на по-богати, свежи до влажни почви. Възрастните растения понасят температури до -25 гр., но в млада възраст, в много райони на северна България включително района на София, дръвчетата често измръзват частично след което се възстановяват през пролетта. Има два успешни варианта за презимуване на млади растения в тези райони. При единия се зазимяват с някаква техника младите албиции, при другия – прехвърляте в по-голяма саксия и отглеждате в нея до следващата пролет, като прибирате зимата в маза, закрита тераса, стълбище,... при 0 – 5 градуса.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Албиция / Albizia julibrissin

  • Модел: Албиция / Albizia julibrissin
  • Наличност: В наличност
  • 6.00 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Albizia julibrissin, Албиция, МЕДОНОСНИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.