// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Лавровишна
Латинско наименование
Laurocerasus officinalis
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
1-3 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелен
Цъфтят през май-юни с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -29° С/
Поливане
Редовно
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4, 0.8 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща за създаване на живи плетове. Понася подстригване и може да се формира в различни геометрични фигури. Подходяща е също за оформяне на групи от различни по височина дървета и храсти. Лавровишната е типично подлесно растение.

Описание

Вечнозелен храст с дебели, лъскави листа. Отгоре са тъмнозелени, а отдолу са по-светли. Цветовете му са бели, събрани в гроздове. Цъфти май-юни. Плодът е черен, костилков, узрява през юни.

Препоръки за отглеждане
Най-добре се развива на сенчести места, защитени от студените зимни ветрове. При по-суров континентален климат листата частично измръзват, но след това растението се възстановява. Обича влажна и плодородна почва.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Лавровишна / Laurocerasus officinalis

  • Модел: Лавровишна / Laurocerasus officinalis
  • Наличност: In Stock
  • 4.00 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Laurocerasus officinalis, Лавровишна, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.