// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Еводия, дървото на пчеларя, Корейска акация
Латинско наименование
Euodia daniellii, Euodia hupehensis, Evodia hupehensis, Tetradium daniellii hupehensis, Bee bee tree
Категория
Широколистно дърво – с опадливи листа
Вид наземна част
Дърв
  /  
до 12 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелен
Цъфти юни - август с белезникави или бледорозови цветове, понякога цъфтежа продължава до октомври
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 30 см. в 0.8 л. контейнер. Растенията са в контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Изключително медоносно дърво. Освен за оформяне на паркове и градини, тя е ценена и като медоносно растение, което цъфти в средата на лятото, когато няма други медоносни растения. Късният и продължителен цъфтеж е много подходящ за есенното развитие на семействата и за попълване на зимните хранителни запаси. Наличието на еводия в района на пчелина може да елиминира или поне намали необходимостта от подбудително подхранване през август.

Описание

Невероятно ароматно, ниско, листопадно дърво с гъста тъмнозелена кръгла корона. Листата са перести, съставени от 5 до 9 продълговато-яйцевидни листчета. Цветовете са дребни, белезникави или бледорозови, събрани в метлици. Цъфти през юни – август, понякога цъфтежа продължава до октомври, цъфти ежегодно и обилно. По време на цъфтеж цялото дърво се отрупва с цвят. Цветовете се посещават с охота от пчелите, като на отделно съцветие може да се наброят понякога до 20 пчели, които събират както прашец, така и нектар. Плодовете са удължени червенокафяви шушулковидни, узряват през септември – октомври. Еводията е едно от най-добрите късни медоносни растения.

Препоръки за отглеждане
Еводията не е взискателна на отглеждане. Издържа добре ниските зимни температури, презимува успешно в нашите климатични условия. Предпочита по-влажни почви или поне 1-2 поливки през сухите и горещи летни месеци. За по-лесно поддържане на влагата може да мулчирате с шума, окосена трева или други естествени продукти. Мястото за засаждане трябва да е слънчево и сухо. Понася добре и полусянка. Издържа на сухо и горещо време. Ако се отглежда като високо дърво е добре да се постави опора, която да достига до короната.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Еводия, дървото на пчеларя / Euodia daniellii

  • Модел: Еводия, дървото на пчеларя / Euodia daniellii
  • Наличност: В наличност
  • 6.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, МЕДОНОСНИ, Euodia daniellii, Еводия, дървото на пчеларя, Корейска акация, Euodia hupehensis, Evodia hupehensis, Tetradium daniellii hupehensis, Bee bee tree​

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.