// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Потентила, очиболец
Латинско наименование
Potentilla fruticosa
Категория
Широколистно храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
до 1 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелен
Цъфтят май до септември с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Цветен акцент  в градината, в градските паркове, за жив плет, групи, масиви,...
Описание

Многогодишен, много-разклонен, широколистни цъфтящ храст. Достига до около 1 метър височина. Цъфтежът е продължителен и обилен от май до септември с многобройни жълти цветове.

Препоръки за отглеждане
Потентилата е слънцелюбиво, непретензиозно растение. Лесно се отглежда в умерено плодородни, средно влажни, добре дренирани почви. Толерантна е на бедни почви и на частична сянка. Добра сухоустойчивост и зимоустойчивост. Поддръжката се изразява в леко подрязване през пролетта, тъй като цъфтеж настъпва на новоизрастлите части.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Потентила очиболец / Potentilla fruticosa

  • Модел: Потентила очиболец / Potentilla fruticosa
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Подобни продукти

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.