// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Дрян бял Жълтостъблен
Латинско наименование
Cornus stolonifera Flaviramea
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст / дърв
  /  
до 2-3 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Дрян бял Жълтостъблен
Цъфтят април-май с жълтеникаво-бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в в 0,4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използва се за единично и групово засаждане в градината или като жив плет.
Описание

Висок широколистен храст с опадливи листа и яркожълти клони, които оживяват всяка градина през зимата. Цветовете са жълтеникаво-бели, събрани в щитовидни съцветия. Цъфти април-май.

Препоръки за отглеждане
Расте на всички видове влажни до мокри, хранителни почви, кисели до алкални, но все пак предпочита богати хумусни почви. Има силно разпространена кореновата система. Подрязват се в началото на пролетта (февруари - март) преди пъпките да се развият една четвърт от старите издънки от основата. Напълно зимоустойчив и лесен за поддръжка. Освен редовното подрязване не изисква други грижи.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Дрян бял Жълтостъблен / Cornus stolonifera Flaviramea

  • Модел: Дрян бял Жълтостъблен
  • Наличност: В наличност
  • 3.50 лв.


Този продукт има минимално количество на поръчка 2

Подобни продукти

Етикети: Cornus stolonifera Flaviramea, Дрян бял Жълтостъблен, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.