// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Див Рожков, Дъвото на Юда
Латинско наименование
Cercis siliquastrum
Категория
Широколистно дърво – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст / дърв
  /  
4-8 м / 3-5 м
Слънце
Цвят на листата
Зелен
Цъфтят април - май с наситено розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 30 см. Растенията са в в 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използва се за единично и групово засаждане в градината. Медоносно растение.
Описание

Дивият Рошков представлява красиво дърво или храст с кълбовидна корона и стъбло, покрито с тънка черна кора, която с възрастта се напуква. Листата на церциса са прости, бъбрековидни и целокрайни, отгоре тъмнозелени, отдолу сивкави, кожести. Цъфти рано напролет, през март-април, месец преди появата на листата. Цветовете са тъмнорозови или розово-виолетови, събрани в снопчета по 3-8 цвята. Нямат аромат. Цъфтежът продължава около месец, цветовете както и по-късно плодовете са разположени направо върху по-старите клони и стъблото на дървото. Смята се, че така те стават по-достъпни за опрашителите. Плодът е плоска, червеникавокафява бобова шушулка. В нея са разположени 8-10 елипсовидни, тъмнокафяви семена с твърда обвивка. През есента листата се обагрят в светложълто. Церцисът е бавнорастящо дърво. Живее до 100 години.

Препоръки за отглеждане
Светлолюбив, сухоустойчив и непретенциозен вид. Расте бавно, чувствителен е на презасаждане, понася варовита почва. Препоръчва се да се засажда на защитени от вятър места с южни изложения. В млада възраст растението е чувствително на студ, при температури по-ниски от -20 градуса клонките частично измръзватно. Възрастните дървета са напълно студоустойчиви за нашите климатични условия. Страда от късните пролетни слани, но лесно се възстановява.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Див Рожков, Дъвото на Юда / Cercis siliquastrum

  • Модел: Див Рожков, Дъвото на Юда / Cercis siliquastrum
  • Наличност: In Stock
  • 6.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Cercis siliquastrum / Див Рошков, Дъвото на Юда, МЕДОНОСНИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.