// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Гинко билоба
Латинско наименование
Ginkgo biloba
Категория
Широколистно дърво – с опадливи листа
Вид наземна част
Дърв
  /  
до 20-35 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като декоративно растение също така и множество лечебни приложения.
Описание

Гинко Билоба е най-старият известен дървесен вид – възрастта му се оценява на над 200 млн. години. Последният представител на цял клас голосеменни растения, които съществуват от времето на динозаврите. Гинко Билоба е листопадно дърво, до 20–35 м. на височина, а на възраст достигащо до 2500 години. Листата са ветриловидни, 5–15 cm дълги. Семето е дълго 1.5–2 cm, в месеста обвивка с формата на джанка с размер 2–3 cm, която съдържа маслена киселина, която придава отвратителната миризма на плода.

Препоръки за отглеждане
Вирее на надморска височина до 1500 м. Понася температури до -30 градуса. Най-добре се развива на слънчево място, когато поне половината от деня е пряко огряно от слънцето. Притежава висока устойчивост на атаки от насекоми и на гъбични, вирусни и бактериални болести. Достига височина до 50 м. Средният му годишен растеж е 50 - 120 см. В големите летни горещини, в първите няколко години от развитието си, се нуждае от поливане един път седмично.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Гинко билоба / Ginkgo biloba

  • Модел: Гинко билоба / Ginkgo biloba
  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Ginkgo biloba, Гинко билоба, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.