// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Чемшир пъстролистен
Латинско наименование
Buxus sempervirens aureovariegata
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
1-2.5 м. / 1-2.5 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Бяло зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -30° С/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4, 0.6, 1 и 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За живи плетове, бордюри, градински скулптури, контейнерно засаждане. Ефектен цветен акцент в градината.
Описание

Зашеметяващ широколистен вечнозелен храст с тъмно зелени листа с кремаво-жълти ивици по края. Въпреки, че листата са малки пъстротата се показва доста добре и остават тъмно зелено и през зимата. Образува изправено слабо разклонено стъбло, по клонките на което листата се разполагат нагъсто.

Препоръки за отглеждане
Има сравнително ниска поддръжка. Препоръчва се да се засажда на места защитени от студени ветрове. Въпреки това издъжа без никакви проблеми до - 30 градуса. Подрязва се пролетта, след като премине опасността от измръзване и в средата на лятото до м. Август за оформяне. Πpeдпoчитa cлънчeви дo пoлyceнчecти мecтa, виpee нa пoвeчeтo видoвe пoчви, но има предпочитание към алкалните. Предпочита да расте в средно до влажни условия не трябва да се засушава. Високоустойчив на градско замърсяване и се развива много добре в относително защитените от ветрове градски райони.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Чемшир пъстролистен / Buxus sempervirens aureovariegata

  • Модел: Чемшир пъстролистен
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Buxus sempervirens aureovariegata, Чемшир пъстролистен, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.