// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Физокарпус жълт
Латинско наименование
Physocarpus opulifolius aureus
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
2-3 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Жълто-зелени
Цъфтят април-май с едри бели съцветия
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Много подходящ за жив плет, тъй като понася подрязването. Може да се използва и като единично растение или в група. Разстояние между растенията в групи от по 1.5-2 м., в жив плет 0.8-1.2 м.

Описание

Широколистен листопаден храст с височина до 3 м. и гъста корона, изключително привлекателен със своите едри бели съцветия, появяващи се през април-май. Цветовете са бели, събрани в кълбовидни щитчета на върха на клонките.

Препоръки за отглеждане
Той е напълно невзискателен към условията на отглеждане. Храстът е бързорастящ, сухоустойчив, сенкоиздтржлив и студоустойчив вид. Предпочита слънчеви места, на сянката листата губят своето ярко оцветяване. Понася резидба и се изоползува за живи плетове. Не е взискателен към почвените условия, но предпочита богата и влажна почва.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Физокарпус жълт / Physocarpus opulifolius aureus

  • Модел: Физокарпус жълт / Physocarpus opulifolius aureus
  • Наличност: В наличност
  • 3.50 лв.


Подобни продукти

Етикети: Physocarpus opulifolius aureus, Физокарпус жълт​, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.