// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Зимен жасмин
Латинско наименование
Jasminum nudiflorum
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
1-3 / 1-4 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят Ноември - Април с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ за укрепяване и озеленяване на сухи склонове, за живи плетове и бордюри. Подходящ е за засаждане покрай огради, разстила се красиво по зидове и може да се използува за засаждане в корита по края на терасата. Подходящ е също за засаждане под дървета, където се развива като почвопокривен храст. Също така е много красив и за оформяне на подпорни стени. Медоносно растение.

Описание

Вечнозелен бързорастящ храст с атрактивна листна маса и жълти ароматни цветове. Когато все още нищо не е цъфнало, зимният жасмин вече създава пролетно настроение. Рехавият храст, който расте нашироко със силно увиснали клони, пълзи разперено по конструкция и достига 3 м. височина. В голям съд се отглежда обикновено като "златист цветен фонтан". Листата на зимния жасмин са сравнително дребни, сложни, триделни. Разположени са срещуположно по клонките и падат малко преди настъпването на пролетта. Зимният жасмин е един от най-рано цъфтящите храсти през пролетта. Цветовете с големина 3 см. се появяват по клонките от предишната година. Ако февруари се окаже снежен и студен – цъфтежът се отлага за март. Ако пък есента е много мека, жасминът може да се излъже да цъфне още през ноември – декември. Цъфтежът продължава около 25 – 30 дена.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозен за отглеждане. Понася и сянка, но по-добре се развива на пълно слънце. Не е взискателен нито към почвата, нито към влагата. Предпочита южно изложение. Прецъфтелите издънки редовно се прореждат, ако растението стане много гъсто. Подрязвайте го през 3-4 години ако искате да поддържате храстовидната му форма. Този вид не е увивен и не изисква подпори.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Зимен жасмин / Jasminum nudiflorum

  • Модел: Зимен жасмин / Jasminum nudiflorum
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Jasminum nudiflorum, Зимен жасмин, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.